İç anadolu bölgesinin kültürel yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 9 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. İç anadolu bölgesinin kültürel yemekleri nelerdir,
    İç anadolu bölgesi kültürel yemekleri,
    İç anadolunun kültürel yemekleri


    Ankara Tavası (Ankara)

    Arabaşı (Eskişehir)

    Arabaşı (Yozgat)

    Baduç kavurması

    Bamya Çorbası (Aksaray)

    batırık (Seydisehir)

    Bayram Könbe

    Beypazarı sarması

    Börek Çorbası (Kayseri)

    Bulgurlu, pazılı soğuk çorba (Sivas)

    Cevizli Tatlı (Eskişehir)

    Çiğ Börek (Eskişehir)

    Çiğleme (Aksaray)

    Çorum Baklavası

    Çubuk Turşusu

    DİVRİĞİ PİLAVI

    Düğün pilavı (Konya)

    ERCİYES SALATASI

    Eskişehir Çöreği

    Etli ekmek (Konya)

    Fakir Baklavası (Çorum)

    Fırında Ankara tavası

    Gabaklaş (Ankara)

    Gendeme (Kırşehir)

    Gömme (Ekmekli Et)

    HAMURLU MERCİMEK ÇORBASI (Sivas)

    Hasirde (Kırşehir)

    Haşhaşlı Dolma (Eskişehir)

    Helle Aşı (Sivas)

    Hoşmerim (Çankırı)

    HUNNAK

    HURMA TATLISI (Sivas)

    İrmik helvası (Konya)
    İskilip Dolması (Çorum)

    Kandil Makarnası (Nevşehir)

    Kapama(Eskişehir)

    KARA KIZ KÖFTESİ (İç Anadolu)

    Karaçuval Helvası(Çorum)

    KAYSERI MANTISI

    Kayseri Köftesi (4 adet)

    Keşkek

    Keşkek (Çorum)

    Kıkırdak çorbası (Konya)

    KIRŞEHİR KÖFTESI

    Kirtimburt (Kayseri)

    KÖBETE(Eskişehir)

    Kuru (Beypazarı)

    Madımak (Yozgat)

    Mantarlı Borani (Çorum)

    Mumbar (Aksaray)

    Nevzine (Kayseri)

    NOHUTLU YAHNİ(KONYA)

    Pastırmalı Börek (Kayseri)

    Pastırmalı Pide(Kayseri)

    Patlıcan orta (Konya)

    Pehli (Kayseri)

    Pekmezli Ayva Dolması

    Piravu Mantısı (Kayseri)

    Soğanlama (Ankara)

    Soğanlama (Kırşehir)

    Sulaç (Karaman)

    Sülbiye(Akşehir)

    ŞAŞTIM AŞI (Kayseri)

    Şöbiyet (Yozgat usulü)

    Tabahruhu

    Tatar Böreği (Eskişehir)

    Tepsi Mantısı (Kayseri)

    Tırhıt (Sivas)

    Toyga Çorbası (Konya)

    Yağlama (Kayseri)

    Yangıç (Çorum)

    Yoğurt Çorbası (Kırşehir)

    Yoğurtlaç (Kayseri)

    Yozgat Böreği

    Zeytinyağlı Pırasa Dolması (Çankırı)