Hüthüt Kuşu Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 5 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hüthüt Kuşu Nasıl Yapılır?
    Hüthüt Kuşu Tarifi Resimli ,
    Resimli Hüthüt Kuşu Tarifi

    [​IMG]
    Hüthüt kuşu tarifi

    İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek.

    Malzemeler:

    750 gr kemiksiz kuzu eti
    450 gr ayva
    75 gr teyerağı
    10 gr süzme bal
    10 gr şeker
    50 gr badem
    30 gr kuru kayısı
    sıvıyağ
    tuz
    toz karabiber

    Hazırlanışı: Etler az sıvıyağ ile çok kısık ateşte suyunu salana kadar pişirilir. Süzme bal bir miktar su ile karıştırılarak ballı su hazırlanır. Ayvalar yıkandıktan sonra iki ucundan sap kısımları temizlenir ve önce ikiye sonra da dörde bölünürek içleri temizlenir. Etler suyunu çekmeye başlayınca kuz ve karabiber konulur. Etler rengini alınca ballı suyu katılır ve üzerlerine toz şeker serpilir. Alt üst edilerek bir miktar daha renkleri kahverengiye dönünce etlerin üzerine alınır. Tavada kalan yağ da etlerin üzerine eklenir ve 5 dakika daha pişirilir. Bademler az sıvıyağda kavrulur, üzerine kayısılar eklenir ve bir taşım kaynadıktan sonra etlerin üzerine eklenir.
    Afiyet Olsun