Hurmanın faydaları

'Şifalı Bitkiler' forumunda EyLüL tarafından 8 Kasım 2011 tarihinde açılan konu



  1. hurmanın faydaları nelerdir, hurmanın yararları özellikleri

    Beslenme ve diyet uzmanları, Ramazan sofralarının meyvesi olarak bilinen hurmanın her zaman tüketilmesi gereken bir yiyecek olduğunu söylüyor.

    Hurmanın lif, mineral ve fenol açısından çok zengin olduğunu; ayrıca sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, fosfat gibi mineralleri de barındırdığını söyledi. Hurmanın birçok faydası olduğunu belirten Mutlu, düzenli olarak tüketildiğinde meyvenin kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu özellik taşıdığını vurgulandı.

    Hurmanın şeker oranı yüksek olmasına rağmen kilo aldırmayan bir yapıya sahip olduğunu ve sadece Ramazan'da değil, her zaman tüketilmesi gerektiğini belirten Mutlu, "Özellikle suda çözünebilir lif içeriğinin yüksek olması sayesinde, hurma sindirim sistemi rahatsızlıklarını (kabızlık, gaz vb) önlemeye ve gidermeye yardımcı olur. Günlük hayatın getirdiği stres ve yoğun temponun verdiği yorgunluktan kurtulmak için her gün hurma yemenizde fayda var.

    Hurmanın Faydaları Şu Şekilde Sıralanıyor
    "Hurma; protein, yağ ve karbonhidratı bir arada içeren tek meyvedir. Vücudun yaşlanma belirtilerini azaltır. Saf hurma cildi besler, hamilelik ve güneş lekelerini yok eder. İçerdiği demir sayesinde kansızlığa iyi gelir. B1, B2 vitaminlerinin bir arada bulunmasından dolayı karaciğeri kuvvetlendirir. Boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi gelir.

    Kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur. İçerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik hastalıklarına karşı koruyucu özellik taşır. İftarda, oruçtan dolayı insanın üzerinde oluşan halsizliği de içerdiği şeker oranı sayesinde hemen gidermektedir."

    [​IMG]