Hurmalı Turta Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 22 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    Hurmalı Turta Tarifi
    Resimli Hurmalı Turta Tarifi
    Hurmalı Turta Yapılışı

    Macun için Malzemeler

    500 gr. hurma
    Su

    Hazırlanışı

    Hurma sert ise, suda birkaç saat bekletin. Bıçakla boydan boya keserek, çekirdeklerini çıkarın. Teflon tavaya yan yana dizip üstünü örtecek kadar su ekleyin. Kapağını kapatıp, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tahta bir spatulayla ezerek macun haline getirin.

    Malzemeler

    1 su bardağı ceviz içi
    1 çay kaşığı tarçın
    1 yumurta
    1 fincan yoğurt
    1 fincan sıvıyağ
    1 fincan şeker
    Yarım paket margarin
    1 paket vanilya
    Alabildiği kadar un

    Hazırlanışı

    Macuna ceviz içini ve tarçını ekleyip, karıştırın. Kalan malzemeleri de ekleyip, kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurun. Merdane ile açıp, yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kenarları keserek ince şeritler yapın. Hamurun üstü kürdanla yer yer delip, üzerine macunu yerleştirin. İnce şeritleri baklava dilimi şeklinde üstüne koyun ve üzerine yağ sürün. Orta sıcaklıktaki fırında pişirin.