Hurma, İncir Ve Kayısılı Kek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 8 Eylül 2012 tarihinde açılan konu


  1. Hurma, İncir Ve Kayısılı Kek Tarifi

    Hurma, İncir Ve Kayısılı Kek Yapılışı

    Hurma, İncir Ve Kayısılı Kek Malzemeleri:
    42 gram yaş maya
    500 gram un
    180 ml. süt
    125 gram şeker
    300 gram tereyağı
    2 adet yumurta sarısı
    1/4 çay kaşığı tuz
    125 gram hurma
    125 gram kuru incir
    125 gram kayısı
    200 ml. portakal suyu
    1 adet portakal kabuğu rendesi
    75 gram şeker
    50 gram şam fıstığı
    50 gram kıyılmış badem
    50 gram pudra şekeri

    [​IMG]


    Hurma, İncir Ve Kayısılı Kek Yapılışı : Mayayı ufalayın, 50 ml. ılık süt ve 15 gr. şekerle karıştırın. Üzerine 30 gr. un serpin. Üstü kapalı olarak ılık bir yerde 15 dakika bekletin. Bir kabın içinde kalan un, şeker, 130 ml. süt, tuz, yumurta sarısı, maya karışımı mikserin hamur karıştırma uçları ile karıştırın. 100 gr. yumuşak tereyağını parça parça ilave ederek bir hamur elde edin. Üstü kapalı 1 saat bekletin.

    Hurma, incir ve kayısıyı küçük küpler halinde doğrayın. Portakal suyu, portakal kabuğu ve 75 gr. şekerle bir taşım kaynatın. Isıyı düşürün, üstü açık olarak 8-10 dakika suyunu çekene kadar pişirin, soğumaya bırakın.

    Fıstıkları kıyıp, bademlerle karıştırın. Hamuru elle yoğurun, unlu tezgahta 45×35 cm. ebadında açın.Meyveler, fıstık ve badem karışımını üzerine yayın. Kısa tarafından başlayarak rulo yapın. Birleşme yeri üste gelecek şekilde 39,5 cm. uzunluğundaki yağlanmış kek kalıbına yerleştirip bastırın. Hamuru kalıpla beraber, kağıt serili tepsiye ters çevirin ve 15 dakika dinlendirin. 180 C ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 45 dakika pişirin. Kekin üzerinden kalıbı alıp, keki 10-15 dakika daha pişirin.

    150 gr. tereyağını eritin, sıcak kekin üzerine ve yanlarına sürüp soğumaya bırakın. Kalan 50 gr. tereyağını da eritip soğumuş keki tekrar yağlayın ve 50 gr. pudra şekeri serpin.



    alıntı