Hünnap Reçeli

'Damak Keyfi' forumunda Sibel tarafından 8 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hünnap Güneşte kurutulan olgun bir meyvedir.Çerez olarak çay ile tüketilebilir.Ayrıca Bitkisel ilaç olarak kullanılan bu meyve kaynatılıp içilebilir ve reçeli de yapılabilir.Bu reçelin güzel bir tadı olmasının yanında Kolestrol ve lipid düşürücü olarak kullanılır.

    [​IMG]

    Malzemeler:
    300 gr hünnap meyvesi (18-20 adet)
    2 su bardağı toz şeker
    1,5 su bardağı su
    2-3 damla limon suyu

    Yapılışı:
    Hünnap meyvelerini yıkayın (isterseniz kabuklarını soyun) ve küçük küçük doğrayın.
    Doğradığınız meyveleri reçeli kaynatacağınız tencereye alın ve üzerine toz şekeri dökerek sulanmasını bekleyin. (en az 5 saat ya da 1 gece)Sulanan meyvelerin üzerine suyu ekleyerek ort ateşte kıvamı koyulaşıncayakadar karıştırarak kaynatın. Ocaktan almadan 2-3 dakika önce limonu sıkın. Reçel istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara dökün, soğuyunca kapağını sıkıca kapatın.