Hünkar Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 10 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Hünkar Pilavı Tarifi Resimli
    Hünkar Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi

    Hünkar Pilavı Malzemeleri:
    250 gr kıyma
    2 su bardağı pirinç
    1 adet soğan
    2 adet et suyu tablet
    2 çorba kaşığı üzüm
    1/2 demet kıyılmış maydanoz
    1 çorba kaşığı rendelemiş kaşar peyniri
    1 çorba kaşığı salça
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet kuru kayısı
    1 çorba kaşığı fıstık
    1 çay bardağı ceviz içi
    Tuz, karabiber, yenibahar

    [​IMG]

    Hünkar Pilavı Yapılışı: Pirinci yıkayıp, bir saat tuzlu sıcak suda beklettikten sonra, sade pilav pişirin. Bir tencerede rendelediğimiz soğan ile kıymayı kavurun. Kıyma suyunu çekince salçayı, üzümü ve fıstığı ilave edin. Kıydığınız maydanozu, yenibaharı ve karabiberi de ekleyip, karıştırın ve ateşten alın.
    Pilavı servis tabağına koyun, üzerine kıymalı sosu döküp, küçük küçük doğradığınız kayısıları da etrafına dizin, Son olarak ceviz ve rendelediğiniz kaşar peynirini serpip, servis yapın.

    Afiyet olsun....



    alıntı