Hünkar Beğendide et varmı

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 3 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Hünkar Beğendi
    200 gr kuşbaşı et
    3 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 adet soğan
    1 adet biber
    1 adet domates
    Yaklaşık 1 yemek kaşığı salça
    1,5-2 su bardağı su
    Tuz,karabiber

    Beğendi için;
    3 adet patlıcan
    1 çay bardağı süt (az gelirse ilave edebilirsiniz)
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı un
    Tuz
    Yarım su bardağı kaşar rendesi
    Hünkar Beğendi Yapımı
    İlk olarak patlıcanlar fırında ya da ocakta közlenir. (Ben kemer patlıcan kullandığım için beğendi çekirdekli oldu. Siz mümkünse çekirdeksiz patlıcan kullanın)Közlenen patlıcanlar kabuğu soyulup doğranır. Tavada yağ ve un kavrulur. Patlıcanlar tavaya eklenir ve iyice ezilir. Ocağın altı iyice kısılarak süt yavaş yavaş karıştırarak patlıcana ilave edilir. İyice karıştırılır. Ardından kaşar eklenir. ocak kapatılır. Kaşar da tamamen karıştırılarak beğendi hazırlanır.
    Ayrı bir tava yağ ile ocağa konur. Tava ısındığında etler ilave edilir. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. İnce doğranmış soğan ve biberler eklenir. Onlar da kavrulunca salça eklenip karıştırılır. Salçadan sonra çekirdekleri alınıp doğranmış domates eklenir. 1,5-2 su bardağı su da göz kararı eklenerek kapağı kapatılıp etler pişene kadar pişirilir. Piştikten sonra tuzu karabiberi eklenir. (Eğer etiniz geç pişecek bir et ise düdüklüde haşlayıp yapabilirsiniz. Su yerine et suyunuzu ilave edip pişirirseniz de aynı tadı elde edersiniz. Servis tabağınıza önce beğendiyi üstüne de etinizi koyarak servis edebilirsiniz.
     



  2. Etsiz hünkar begendimi olur yahu..:f196:
     



  3. Yok galiba
     



  4. Varmış:))
     



  5. Evet hünkar beğendi bir tür et yemeğidir...
     



  6. Olurmu yav hünkar beğendiye yarım kilo et konur en az:D