Hünkar Beğendi

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 19 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu


  1. Hünkar Beğendi


    [​IMG]


    Malzemeler


    500 gr Koyun Eti
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    2 Adet Soğan
    1 Çorba Kaşığı Sirke
    2 Adet Domates
    2.5 Su Bardağı Sıcak Su
    5 Adet Patlıcan
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1.5 Çorba Kaşığı Un
    1.5 Su Bardağı Süt
    2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri
    Tuz , Kekik


    Yemeğin Tarifi


    Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Ardından
    tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 çorba
    kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en
    son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin.

    Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika
    bekletin. Suyunu iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın.

    Tereyağını bir tavada eritin. 1.5 çorba kaşığı unu ekleyin. Sararana dek
    kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında
    ateşten alın. İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini
    ekleyin. Hızla karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak, servis
    yapın.

    Afiyet Olsun.