Humus Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda birbenbir tarafından 18 Mart 2011 tarihinde açılan konu


  1. Zahmetli olduğu düşünülse de humus hazırlamak aslında hiç de zor değildir. Özellikle de bir mutfak robotunuz varsa. Ev yapımı humus hem sağlıklı hem de lezzetli bir mezedir. Ekmek üzerine sürülerek ya da domatesli bir sandviçin içine koyularak da yenilebilir. Doğru hazırlandığında hiçbir midede hiçbir ağırlık duygusu yaratmayan humusun içindeki nohut ve susam nedeniyle sayısız faydası var.

    Malzemeler:


    1 su bardağı nohut (bir gece önceden tuzlu sıcak suda bırakılmış)
    1/2 su bardağı tahin
    1/2 su bardağı zeytin yağı
    2 adet limonun suyu
    3 diş sarmısak
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı tuz
    1 dal maydanoz

    Hazırlanışı:


    Nohutu iyice pişene kadar düdüklü tencere ile haşlayın. Piştikten sonra kabuklarını ayıklayın. Eğer mutfak robotunuz varsa nohutları, tahini, zeytinyağını, sarmısağı, kimyonu, tuzu ve limon suyunu ekleyerek krem kıvamına gelene kadar parçalayıcı ile karıştırın. En lezzetli humus elde hazırlanandır ve bunun için nohut ve sarmısağı sırası ile havanda dövmek gerekir. Ezmeniz hazır olduğunda bir süre buz dolabında beklettikten sonra üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapın.