Humus nasıl yapılır?

'Soru Cevap' forumunda Misafir tarafından 31 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Humus nasıl yapılır yemek tarifleri
    Humus tarifi humus nasıl pişirilir
     



  2. Cevap: Humus nasıl yapılır?

    Humus, Antakya sofralarını süsleyen ve en sevilen mezelerden biridir.

    Humus İçin Gerekli Malzemeler

    2 su bardağı nohut
    1 çay Bardağı Tahin
    Yarım limonun suyu
    2-3 diş sarımsak
    1 çay kaşığı tuz

    Süslemek için:

    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı toz biber
    1 domates
    4 sap maydonoz
    6 adet zeytin
    1 çay kaşığı kimyon
    2-3 adet kornişon turşu

    Humus Yapılışı:

    Nohutları, bir gece önceden ıslatın.
    Islattığınız nohutları, ağızda dağılır hale gelene kadar haşlayıp suyundan 2-3 yemek kaşığı ayırıp, süzün.
    Ilıyan nohutların kabuklarını soyup rondoda püre haline gelene kadar çekin.
    Üstüne ayırdığınız suyu, tahini, ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar, rondodan geçirin.
    Hazırladığınız karışımı düz bir servis tabağına alıp ince bir şekilde yayın.
    Humusu süslemek için domatesleri ve kornişonu ince dilimler halinde doğrayıp servis tabağının kenarlarına dizin.
    Zeytinleri de dizip, tabağın ortasına zeytinyağını döküp kimyon ve pul biber serpiştirin. Kıyılmış maydonozu üzerine serpiştirin.
    Soğuk servis yapın.