Hoşmerim

'Damak Keyfi' forumunda Gazel tarafından 7 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Anadolu'nun pek çok ilinde karşımıza çıkan Hoşmerim tatlısı, Konya'da biraz farklı hazırlanıyor. Genel olarak üzerine pudraşeker serpilerek sunulduğu gibi bir sıra bal ve bir sıra kaymak eklenerek de servis yapılıyor. Lokantalarda çekilmiş hindistancevizi ile süslüyorlar.


    Malzemeler:
    200 gr kaymak
    1 su bardağı su
    Aldığı kadar un

    Süsleme için:
    Çekilmiş antepfıstığı

    Hazırlanışı:
    Kaymağı bir tavaya alın. Unu ilave edip kısık ateşte karıştırarak kavurun. Rengi koyulaşınca 1 bardak su ekleyip kapağını kapatın. Tahta kaşıkla ara sıra karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin.

    Tahta kaşıkla üzerine bastırıp alt kısmını kızartın. Ters çevirerek servis tabağına alın. Kaşıkla üzerini şekillendirin. Ortasına antepfıstığı ekleyip ılık olarak servis yapın.
     



  2. :f20: evet konyada farklı hazırlanıyormuş. Beypazarı usulünde hazırlananı ben çok severim. Konya usulü biraz değişik olsa da tadına bakmak isterim. Ama eminim beypazarı'nınki daha güzeldir :f196:
     



  3. Hiç yemedim. İsmi gibi hoş bir tatlıya benziyor.
    Denemek lazım.
    Teşekkürler Gazel
    :f40:
     



  4. farklı bir tarif tadmak gerek ellerine saglık Gazel
     



  5. Her yörenin kendi höşmerimi vardır Balıkesirde bunu peynirle yaparlar oda güzel olur ama ben senin verdiğin tarifi daha çok seviyorum teşekkürler Gazel
     



  6. Konya'nın sevdiğim nadir yiyeceklerinden biridir :f40:

    Biraz zor alışmıştım yemeklerine :f196:
     



  7. evet bencede çok güzel bir tatlı denemek isterim teşekkürler gazel
     



  8. Valla ben de hiç yemedim.. Tadını bilemeyeceğim..:oops:

    Teşekkürler GazeL..:f40: