Hırvatistanın Yemekleri

'Ülkeler' forumunda Yasemin tarafından 24 Ocak 2013 tarihinde açılan konu


  1. Hırvatistanın Yemekleri Hakkında Bilgi



    Hırvatistan Ülkesi Orta Avrupa, Balkanlar ve Akdeniz'in kesişme noktasında bulunan demokratik cumhuriyettir.Hırvatistanın Başkenti Zagreb 'dir.Hırvatistan 20 idari bölgeye bölünmüş olup 56,594 km²'lik bir yüzölçümüne sahip bir ülkedir....

    Yemek alışkanlıklarına göre Hırvatistan iki iklim bölgesine ayrılıyor.Bu iklimlerden bitanesi Akdeniz iklimi diğeri ise Kara iklimidir.Hırvatistan'da Sebze olarak en çok roka ve dalmaçya lahanası tüketiliyor.Hızvatistan'da bu Sebzeler haşlandıktan sonra üzerlerine soğuk zeytinyağı ekleniyor kıyı şeridinde ve adalarda yemeklerde özellikle zeytinyağı kullanılıyor.

    Kara ikliminin hakim olduğu bölge mutfağında ise daha çok sığır, domuz veya çeşitli kümes hayvanları etleri kullanılır. Hırvatlar fazla koyun eti yemezler. Sadece ilkbaharda adalardan ve kıyı şeridinden gelen kuzu etini tüketirler. Ayrıca bu mutfakta inek sütünden yapılan taze peynir çok kullanılır. Hırvatlar bu taze tuzsuz peynirle hem tatlı hem de tuzlu yemekler yaparlar.

    Hırvatların en çok kullandıkları baharatlar şunlardır acı ve tatlı kırmızı biber, karabiber ve kurutulmuş sebze tozlarından yapılan Vegeta denilen bir tür sebze tozu kullanılır...

    Hırvatistan'da Hırvatların Yufka ile yapılıp ocakta veya fırında pişirdikleri ve bir çeşit sufle olan bu yemeğin tatlısı ve tuzlusuda yapılıyor. Bu yemeğin Tuzlu olarak, etlisi, peynirlisi ve lor peynirlisi gibi birçok çeşidi bulunmaktadır.