Hint yemekleri-hindistan yemekleri-Hindistan Yemek Kültürü,resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 16 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hindistanın Yemek Kültürü,Hint yemek tarifleri,hindistan yemek tarifleri,hindistan mutfağı,hindistan baharatları,hindistanin yemekleri

    [​IMG]

    Hint mutfaginin pilav ve köriden ibaret oldugunu düsünenler zengin bir kültürle karsilasirlar..Karsinizda tam bir *Baharat Cenneti* duruyor..

    *Kurubaklagil, gram masala, ghee ve hamur isleri en çok kullanilan malzemelerdir.
    *Kurutulmus meyvalar, findik, limon, gül kokulu kremalar ve soslar kullanilmaktadir.
    *Aci-tatli ve eksi en belirgin olan tatlardir.
    *“Paratha” ve “Chapati” en çok kullanilan hamur çesitleridir (ekmek)
    *“Naan” Kuzey Hindistan’da yapilan Tandoori firinlarinda pisirilen yemek çesitleridir.
    *Güney Hindistan’da Pancake “Thosai” olarak adlandirilir. Tatli ve tuzlu sos kullanilir.
    *“Deepavali” ve “Diwali” Kuzey Hindistan’da kutlanan en önemli festivallerdir.
    Her iki festivalde de geleneksel olarak önceden körili sebze yemekleri pisirilir.
    Ayni gün ise et, tavuk ve tatlilar hazirlanir.
    *Yemeklerde ve tatlilarda Hindistan Cevizi sütü ve gül suyu sIklikla kullanilir

    Mango ve Yeşil Zeytin Achar

    Malzemesi


    1 adet yeşil mango,
    1 bardak yeşil zeytin
    1 yemek kaşığı kuru chili
    1 yemek kaşığı pul biber
    1 yemek kaşığı rezene
    2 yemek kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı turmeric, (bir çeşit Hint safranı zeytinyağı)

    Yapılışı
    Mangolar kabuğu soyulmadan ve zeytinler küçük parçalar halinde kesilir. Zeytinyağı hariç diğer malzemelerle hava almayan bir kaba yerleştirilir. Güneşli veya sıcak bir yerde bir hafta bekletilir. Günde iki kez kap çalkalanır. Bir hafta sonra kaptan çıkarılır. Bir tavada zeytinyağı kızdırılır sonra soğumaya bırakılır. Hazırlanan karışımın üzerine zeytinyağı dökülür. Hint yemeklerinin yanında aperatif olarak sunulur.

    PİLİÇ TİKKA

    Malzemeler (4 kişilik)

    1 bütün piliç
    1/2 kg. yoğurt
    2 çorba kaşığı un
    2 yumurta sarısı
    1 tatlı kaşığı köri
    1 fiske tuz
    1 fiske kırmızı biber
    1 fiske karabiber
    2 çorba kaşığı krema
    2 çorba kaşığı rafine yağ
    1/2 limonun suyu

    Yapılışı
    Pilici, but ve göğüs olarak parçalara bölün. Yıkayıp, kanını aldıktan sonra iyice kurulayın. Bir kabın içinde havuz gibi açtığınız una yoğurt, krema, yumurta sarıları, köri, tuz, kırmızı biber, karabiber yağ ve limon suyunu katıp karıştırın. Piliç parçalarını bu karışıma buladıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman sosa bulanmış piliç parçalarını ızgarada veya tavada kızartın ve sıcak sıcak servis yapın.