Hint Usulü Kuzu Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 5 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hint Usulü Kuzu nasıl yapılır
    Hint Usulü Kuzu yapılışı
    Hint Usulü Kuzu yapımı
    resimli Hint Usulü Kuzu tarifi

    [​IMG]

    Hint Usulü Kuzu İçin Kullanılan Malzemeler :

    500 gr kuşbaşı kuzu eti
    1,5 fincan tavuk suyu
    Yarım fincan domates
    2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
    Yarım tatlı kaşığı köri
    Yarım çay kaşığı tuz
    Yarım çay kaşığı karabiber
    Yarım çay kaşığı Hint safran
    Yarım çay kaşığı kimyon
    Yarım çay kaşığı kişniş
    1 adet defne yaprağı
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı un
    Yarım fincan süt

    Hint Usulü Kuzu Tarifi :

    Genişçe bir tavada kuzu etlerini yüksek ısıda kavurun. Ardından sırasıyla tavuk suyunu, domatesleri, maydanozu, köriyi, tuzu, biberi, safranı, kimyonu, kişnişi ve defne yaprağını ekleyin. Yemeği güzelce karıştırdıktan sonra 1 saat kadar düşük ısıda etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler yumuşayınca tavanın içindeki suyu bir kaba süzün.

    Küçük bir tavada orta ısıda tereyağını eritin. Unu ekleyin ve yaklaşık iki dakika boyunca unu kavurun. Daha sonra önceden süzdüğünüz yemeğin suyunu tavaya ekleyin, karıştırıp üzerine sütü katın. Ocağın ısısını iyice düşürün, karıştırarak hafif koyulaşana ve pürüzsüz olana kadar sosu pişirin.

    Son olarak hazırladığınız sosu kuzu etinin üzerine dökün ve orta ısıdaki ateşte birkaç kere çevirerek yemeği son haline getirin. Sıcak sıcak servis edeceğiniz yemeğin yanında buharda pişmiş pirinç sunabilirsiniz.