Hindistanın ünlü yemekleri ve meşhur yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda Demet tarafından 21 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

  1. Demet

    Demet Editör


    hindistanın ünlü yemekleri ve meşhur yemekleri

    Hint mutfağı tıpkı Türk mutfağında olduğu gibi bölgeden bölgeye değişiklik gösteren bir mutfaktır. Genel olarak baharatlar ve köri sos Hint mutfağının başrol oyuncalarıdır ve bu mutfakta Türk damak zevkine hitap edecek türden yemekleri bulmak da mümkündür.

    Sebzeli/Tavuklu/Balıklı Köri: Bu üç çeşit köri yemeğinde temelde “ghee” denilen bir tür tereyağı, fıstık yağı veya ayçiçek yağı kullanılır. Genellikle pirinç pilavı (biryani) ile servis edilir.

    Dhal : Bir tür sulu mercimek yemeğidir. Yanında mutlaka sebze yemeği bulunur. En basit Hint öğünü; dhal, pirinç pilavı ve çapatiden oluşur.

    Tandoori Set : Moğollar’ın Hintliler’e öğretmiş olduğu eti tandırda pişirme geleneği bugün Hint mutfağının en lezzetli yemeklerine ön ayak olmuştur. Piliç, balık veya sebze tandırda yavaş yavaş pişirilir ve yemeklere birkaç çeşit baharat ve yoğurt eşlik eder.

    Biryani Pilavı : Sarı-turuncu renkli bu pilavın rengi safran denilen baharattan veya daha ucuz olan zerdeçaldan gelir. Biryani pilavının üzerine yer fıstığı, kuru üzüm ve antep fıstığı gibi kuruyemişler de serpilir.

    Samosa : Hamurun içine bol acılı patates ağırlıklı sebzenin koyularak yağda kızartılması ile hazırlanır. Bir tür börektir.

    Chana : Acılı nohut yemeğidir. Üzerine istenen miktarda baharat koyularak ve puri ile birlikte servis edilir.