Hindistan Cevizi Nasıl Kırılır

'Güncel Bilgiler' forumunda Violet tarafından 14 Nisan 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hindistan Cevizi Nasıl Kırılır,



    Hindistan cevizini kırmak aslında çok kolaydır, bu işlemi bir defa öğrendiğiniz zaman bu işin benim gibi müptelası olursunuz. Yetiştirildiği yerlerde dış kabuğu (husk) ile satıldığından onu çıkartmak bilek gücüne dayanıyor bize ise sadece ceviz kısmı geliyor, yani aslında işimiz daha kolay.
    [​IMG]

    Ceviz Hindu ve Budist tapınaklarında bereket getirsin diye çokça kırılıyor kalp kırmaktan kolay. İki yöntemi var birincisi tercih ettiğim (çünkü ceviz genelde ikiye ayrılıyor) satır yöntemi, diğeri çekiç. Satır yönteminde önceden suyunu akıtmak için tornavida çivi ile delme yöntemi yok daha emniyetli. Satır yöntemi ise aslında şöyle.
    Malum bu hayvanın bir tarafında 3 adet göz gibi çukur var. Her bir gözün arasındanda bir sırt geçer. Bu sırt kıracağınız yer. Ama önce en ağırından bir satır veya bıçağı elinize alın, cevizide öbür elinize, ince ek yeri gibi 3 sırttan biri size baksın cevizin zayıf yeri bu ek yeridir. Bıçağın SIRTINI kullanacaksınız sakın ters çevirmeyi unutmayın, yani keskin taraf size bakıyor, mutfakta kazaya yol açmayalım lütfen.


    [​IMG]

    Cevizi emin bir şekilde kendinizi kasmadan sol elinizin avucuna yerleştirin (solaksanız öbür taraf) ve akacak sütün akabileceği bir kabın üstünde tutun, satır yada bıçağın keskin olmayan sırtı ile ceviz sırtının ortasına pat diye vurun, bir yada iki vuruşta açılacaktır. Sırta vurmazsanız kabuğun diğer kısımları dirençlidir satır geri döner, onun için sırt sırt diyorum. Sonrası kolay ayıklayın afiyetle yiyin, suyunuda çay süzgecinden geçirip hemen için.