HİNDİ NASIL PİŞİRİLİR resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 18 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. resimli hindi tarifi
    yılbaşında hindi pişirmek

    MALZEMELER

    1 adet hindi
    1 adet kuru soğan
    1 adet patates
    2 adet havuç
    tuz

    [​IMG]
    Sosu için;
    1 çorba kaşığı salça
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    ½ limon suyu
    Kestaneli pilav için;
    1,5 kase pirinç
    3 çorba kaşığı tereyağ
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    2,5 kase hindi suyu
    250 gr kestane
    Tuz
    Patatesi, havucu ve soğanı soyun, küp küp doğrayın. Hindiyi yıkayın ve büyük bir tencereye koyun. Üzerini aşacak kadar su koyun ve tuzunu atın. Patatesi, soğanı ve havuçları ekleyin. Tencereyi ocağa koyun ve hindiyi iyice pişirin. Piştikten sonra hindiyi fırın tepsisine koyun. Sosu için bir kabın içinde salçayı, limon suyunu ve zeytinyağını karıştırın. Yumurta fırçasıyla hindinin her tarafına sürün. Tepsisinin dibine 1 su bardağı hindi suyu ve sebzeleri koyun. Kızgın fırına sürün ve iyice kızarıncaya kadar pişirin.
    Pilavı hazırlamak için, önce pirinçleri tuzlu suda bekletin. Kestaneleri suya koyup iyice haşlayın. Kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Pilav tenceresine tereyağı koyun, eriyince zeytinyağı ekleyin. Pirinçleri ve tuzu ilave edin, birkaç dakika sonra hindi suyunu ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince haşlanmış kestaneleri ekleyin ve demlendirin. Daha sonra hindiyi servis tabağına alın, yanında kestaneli pilavla birlikte servis yapın.