Hindi kapama nasıl yapılır resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 26 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hindi kapama nasıl yapılır
    Resimli Hindi kapama tarifi

    Hindi kapama yemeği

    Hindi kapama Malzemeleri

    [​IMG]

    • 4 parça hindi but
    • 10 gr. Un
    • 20 gr. Yoğurt
    • 120 gr. Tereyağı
    • 2 adet patates, 2 adet havuç
    • 8 adet arpacık soğan
    • 60 gr. çiçekyağı 30 gr. et suyu
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 buket sebze (Maydanoz sapı, havuç, tane karabiber, kabak, kereviz)
    • 30 gr. tuz,
    • 15 gr. karabiber


    Hindi Kapama tarifi


    Bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırıp bir bulamaç elde edin. Kapamalık Hindileri önce çiçekyağında cız bız yapın, sonra bir kapta haşlayın. Pişmesine yakın sebze buketini ekleyin. Çukur bir kapta önce margarini eritin, et suyu katın ve daha sonra kapamalık etleri ilave edin. Hazırlamış olduğunuz bulamacı bu karışımla birleştirip, tuz ve karabiber ekleyin. Hindi Kapamanız servise hazır.

    [​IMG]