Hindi haşlama tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 26 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hindi haşlama yapımı

    • 1 hindi,
    • 2 havuç,
    • 2 baş soğan,
    • 1 kereviz,
    • 3 tane defne yaprağı,
    • 20 bardak su,
    • tuz.


    Hindi haşlama tarifi YAPILIŞI
    1. Hindi temizlenir, yıkanır. Sonra, ayakları “gerisindeki” delikten geçirilir.
    2. Kereviz, havuç, soğan” iri iri” doğranır.
    3. Büyük bir tencereye hindi ile birlikte konur. Tuz ve su ilave edilir. Ağzı kapanır. Etler pişinceye kadar haşlanır.


    4. [​IMG]

    5. Pişen hindi alınır. Parçalandıktan sonra tabaklara konur.
    6. Tenceredeki su, sebzeler süzgeçte ezilerek süzülür.
    7. Süzülen su hindi parçalarının üstüne döküldükten sonra servis yapılır.