Hindi dolması nasıl yapılır resimli

Konusu 'Et ve Sebze Yemekleri' forumundadır ve ANANE tarafından 18 Aralık 2010 başlatılmıştır.

  1. ANANE

    ANANE Üye

    Katılım:
    6 Şubat 2009
    Mesajlar:
    509

    resımli hindi dolması
    yılbaşında hindi dolması nasıl yapılır

    Hindi Dolması

    Malzemeler:

    -1 hindi
    -1 kaşık salça,
    -1 kaşık sıvı yağ
    -Tuz, kızartma yağı
    Pilav için:
    -2 su bardağı pirinç
    -3,5 su bardağı hindi suyu
    -1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    -1 çorba kaşığı kuş üzümü
    -Baharat, yağ

    Yapılışı:

    [​IMG]

    Hindi Dolması

    1 -Hindi temizlenip yıkanır. Ayakları gerisindeki delikten geçirilip düzgün bir şekil verilir.
    2 -Sıvı yağ, tuz ve salça iyice karıştırılıp hindinin her tarafına sürülür.
    3 -Kızartma yağı kızdırılıp hindi kızartılır.
    4 -Derin bir tencereye 5 bardak su ve hindi konarak orta hararetli ateşte pişmeye bırakılır.
    5 -Diğer taraftan pilav yapılır, çok az yağda dolmalık fıstıklar pembeleştirilir.
    6 -Ayıklanıp yıkanan pirinçler ilave edilir ve bir iki karıştırılır.
    7 -3,5 bardak hindi suyu, kuş üzümü, tuz ve baharatlar da eklenip pişmeye bırakılır.
    8 -Pilav suyunu çekince ocaktan alınır.
    9 -Haşlanan hindi tencereden alınıp fırın tepsisine koyulur. Göğsünün içi yapılan pilavla doldurulur.
    10 -Doldurulan kısmı üste gelecek şekilde fırına verilir.
    11. -Orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
    12. Fırından çıkarılınca sıcak olarak servis edilir.
    Not: Aynı şekilde tavuk dolmasıda yapılabilir.