Hem çok hafif, hem çok faydalı !Erik

'Şifalı Bitkiler' forumunda yfse tarafından 25 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Bol miktarda B vitamini içeren erik, karaciğer, kalp, böbrek, sindirim sistemi ve romatizma gibi hastalıklara iyi geliyor.

    Satın alırken, canlı yeşil, sert, sulu ve lekesiz olan eriklerin seçilmesi tavsiye edilirken erik, bol miktarda B vitaminleri içeriyor. Uzmanlar, eriğin bağırsakları yumuşatıcı bir etkiye sahip olduğunu potasyum ve magnezyum minerali açısından da zengin bir meyve olduğunu belirtiyorlar.

    Eriğin birçok hastalığa iyi geldiğini ve bol miktarda vitaminli olduğunu belirten uzmanlar, şunları söyledi:

    "100 gram taze erik; 66 kalori, 17.8 gram karbonhidrat, 299 miligram potasyum, 17 miligram fosfor, 2 miligram sodyum, 18 miligram potasyum, 0.5 miligram demir, 0.4 miligram lif içeriyor. Erik ayrıca, A, B1, B2, B3, B6, C, E vitamini içeriyor. Kuru eriğin, tazesine göre daha fazla ve pişirilmeden yenmesi öneriyoruz"