Hellim Peynirli Börek

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 26 Haziran 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kıbrıs'ın özel peyniri olan Hellimi nefis bir lezzet için böreklerinizde de kullanabilirsiniz.

    [​IMG]

    Malzemeleri

    3 adet yufka
    6 Adet hellim peyniri
    1 Su bardağı süt
    2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
    1 Çay bardağı sıvı yağ

    Yapılışı

    Yufkaların her birini ortadan ikiye kesin.
    Hellimleri arkalı önlü tavada kızartın.
    1 Su bardağı sütün içine yumurtayı kırıp çırpın.
    Karışıma sıvıyağını ilave edip tekrar karışırın.
    Yufkaları hazırladığınız sos ile iyice ıslatın.
    Hellimleri yufkaların tam ortalarına yerleştirip üçgen şeklinde kapatın.
    Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız tüm börekleri dizin.
    Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derelik fırında 20-25 dakika üzerleri kızarıncaya dek pişirin.
    Sıcak servis yapın.

    İsterseniz çörek otu,haşhaş yada susam ile süsleyebilirsiniz.

    Afiyet Olsun