Hellim Kızartması Tarifi,Yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 26 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hellim Peyniri Kızartması

    Hellim Kızartması Tarifi,Yapılışı

    [​IMG]

    MALZEMELER:

    250 g hellim peyniri
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    Karabiber, toz kırmızı biber, kuru nane

    YAPILIŞI:

    Hellim peyniri tuzlu olduğu için yarım saat ılık suyun içinde bekletin. Daha sonra 0,5 cm kalınlığında dilimleyin.

    Teflon tavayı kızdırın ve sıvıyağı dökün. Peynir dilimlerini tavaya dizin.

    Orta ısıda her iki tarafını 3-4 dakika kızartın. Nar gibi kızaran peynir dilimlerini servis tabağına alın ve baharatlarla süsleyin.

    Afiyet olsun…
     



  2. Cevap: Hellim Kızartması Tarifi,Yapılışı

    Hellim salataya bayılırım Ezlem bugün hep benim damak zevkimden gidiyorsun:) Yalnız ben hellimi teflon tavada yağsız kızartıyorum sonrada salatanın üzerine alıyorum.Baharatlısını denememiştim..
     



  3. Cevap: Hellim Kızartması Tarifi,Yapılışı

    hellim peynirlerinin dışı çabuk kızarırken içi pişmiyor bunun için ne yapabilirim?
     



  4. Cevap: Hellim Kızartması Tarifi,Yapılışı

    biraz bdaha ince dilimleyebilirsin..