Helatiye Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 26 Eylül 2011 tarihinde açılan konu


  1. Helatiye Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır
    Resimli Helatiye Tatlı Tarifi
    Helatiye Tatlısı Tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler
    1 su barda süt
    1 su barda su
    1 su barda Pudra ekeri
    20 gram damla sakz
    2 çorba ka Msr Niastas
    1 çorba ka Un
    Süslemek için:
    2 çorba ka badem
    2 çorba ka antep fst
    Mevsim meyveleri
    4 su barda su
    3,5 su barda toz eker
    1/2 su barda gül suyu

    Yemeğin Tarifi
    Tozeker, su ve gül suyunu kartrp urup haline gelinceye kadar kaynatn ve soumaya brakn. 1/2 su barda süt, 1/2 su barda su, pudraeker ve damlasakzn kartrarak kaynatn. Un, niasta, kalan süt ve suyu iyice ezip kaynamakta olan karma ilave edin. Muhallebi kvamna geldiinde ocaktan aln. Tepsiye 1 santim kalnlnda dökün. Muhallebi souyunca küçük küpler halinde kesin. Önceden hazrlam olduunuz urup souduktan sonra badem ve Antepfstn ilave edin küp eklinde dilimlediiniz muhallebiyi urubun içine brakn ve mevsim meyveleriyle birlikte servis kaselerine aln. Souk servis yapn.

    Afiyet olsun…