Hazmı kolay olan yiyecekler ve besinler nelerdir

'Bilgi Rehberi' forumunda Merve tarafından 7 Ekim 2010 tarihinde açılan konu


  1. hangi besinlerin sindirimi kolaydır? sindirimi kolay besinler nelerdir?


    Söyle ciddi bir cevap yazayim bari,

    Tahıl ve Tahıl ürünleri
    Patates
    Sebze (Havuc,Ispanak,Brokoli,Domates,Taze Kabak,Bal Kabagı gibi)
    (Lahana, Salatalik , Biber,Mercimek,Nohut,Mantar dikkatli olunmasi gereklilerdendir)
    Salatalar (Marul vs gibi)
    Meyve (Elma, Muz, Çilek, Şeftali, Bögürtlen, Ahududu vs )

    Süt ve süt mamülleri kişiye göre degismektedir.

    (Benden bu kadar )
     



  2. Karnabahar
    Haşlanmış karnabahar,mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları giderebilir.İçeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılıyor.

    Lahana

    Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın. Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor. Dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın. 1 kerevizi soyup doğrayın. 1 havucu temizleyip dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabah akşam suyunu için.

    Patates

    Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır.Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın.Su,havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.

    Elma sirkesi

    Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın.

    Maden suyu

    Mide asidinin büyükbir bölümünü etkisiz hale getiriyor.

    Ispanak

    Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin.

    Zeytinyağı

    Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.

    Baklagil

    Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırıyor.

    Muz

    Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.

    Kızarmış ekmek

    Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.

    Meyankökü

    Güçlü bir mide koruyucusu.Yapılan son
    araştırmalara göre midedeki aşırı asitlenmeyi azaltıyor.