Hazır Yufka Mantısı

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 14 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu


  1. Hazır Yufka mantısı

    [​IMG]

    Malzemeler


    4 adet yufka
    350gr. Kıyma
    2 adet soğanın rendesi
    Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
    Yarım su bardağı sıvı yağ

    Sosu için


    1 litre et suyu
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı salça
    1 çay kaşığı kırmızı toz biber
    500gr yoğurt
    3-4 diş sarımsak
    tuz


    Yapılışı


    İç malzemesini hazırlamak için kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karıştırın.
    Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin.
    Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün.
    Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın.
    Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletin.
    Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt+sarımsak+tuz
    Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber
    Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız.
     



  2. Cevap: Hazır Yufka Mantısı

    [​IMG]

    Oy oy oy.. :D :f132: