Havuçlu Sufle

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 6 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Havuçlu Sufle Tarifi

    Havuçlu Sufle yapmak için Malzemeler

    • 3 havuç
    • 2 patates
    • 2 yumurta
    • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
    • 2 çay kaşığı muskat
    • 2 çorba kaşığı sıvıyağı
    • 1 kahve fincanı un
    • 1 su bardağı süt
    • 1 tutam tuz, karabiber

    Hazırlanışı

    Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

    Beşamel sos için; 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin. Sütü azar azar ekleyip hafifçe koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Ilınınca püreye ekleyip iyice karıştırın.

    Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını patatesli karışıma ekleyip karıştırın. Akları ayrı bir kapta 1 tutam tuzla kar halinde çırpıp karışıma ilave edin.

    Altı küçük sufle kalıbını hafifçe yağlayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp hemen servis yapın.