Havuçlu Revani- Oktay Usta

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 21 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu


  1. Havuçlu Revani Tarifi

    [​IMG]


    Malzemeler



    4 yumurta
    1 su b.toz şeker
    1 su b.irmik
    2 su b.un
    1 p.kabartma tozu
    1 tatlı k.tarçın
    2 havuç

    Şerbeti İçin



    4 su b.toz şeker
    4.5 su b.su
    1 dilim limon


    Hazırlanışı:
    İlk olarak havuçları soyduktan sonra rendeleyerek tavada kısık ateşte yarı kıvamda pişene kadar kavurun.Diğer tarafta yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerine şekeri de ekleyerek köpürene kadar çırpın. Sonrasında üzerine ilk sıcaklığı çıkan hauvucu, irmiği, kabartma tozunu, tarçını ve söke unu ekleyerek çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine dökerek 180 derecede pişirin.

    Bu arada şerbetini de hazırlayın. Tatlı ve şerbet ılıkken üzerine dökerek şerbetini iyice çekinceye kadar bekleyin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis edin.
     



  2. Cevap: Havuçlu Revani- Oktay Usta

    Hiç Çıkmıolar Mutfaktan :)
     



  3. Cevap: Havuçlu Revani- Oktay Usta

    Ohh ne güzel giderdi şimdi .. :)