Havuçlu Pasta

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 15 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Havuçlu Pasta (8 Kişilik)

    [​IMG]

    Malzemeler


    1 kilo havuç
    1 bardak şeker
    1 bardak su
    1 paket pötibör bisküvi
    1 çay bardağı dövülmüş ceviz
    1 paket vanilya
    1 paket kakaolu puding
    50 gr margarin
    Hindistan cevizi


    Yemeğin Tarifi


    Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek
    orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alarak içine margarin koyup
    sıcaklığıyla eritip iyice karıştırın.
    Bisküvileri kırarak içine koyun, üzerine ceviz ve vanilya ilave edin. Çukur bir
    kaseye bastırıp, buzdolabına koyun en az 4 saat bekleterek dolaptan alın ve
    servis tabağına çıkarın.
    Kakaolu pudingi arzuya göre su veya sütle yaparak, biraz soğutup tatlının
    üzerine dökün. Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapana kadar
    dolapta bekletin.