Havuçlu lahana turşusu

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 13 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. HAVUÇLU LAHANA TURŞUSU

    --------------------------------------------------------------------------------

    Malzemeler:

    1 adet orta boy lahana
    1 kg sirke
    10 dis sarimsak
    7 kg havuç
    tuz, su
    limon
    1 bag maydanoz

    Yapilisi:

    1) Lahanin dis yapraklarini temizleyin. Iri parçalar halinde dograyin.
    2) Sarimsaklari temizleyin.
    3) Havuçlari temizleyin, 2 cm kalinliginda dograyin.
    4) Lahanalari havuçlari kavanoza yerlestirin, aralarina sarimsaklari koyun.
    5) Üzerine sirke ve tuzlu suyu dökün. Limonu dilimleyip lahanalarin üstüne yerlestirin. Maydanozlari uzerine yerlestirin.
    6) Kavanozun kapagini iyice kapatin, serin bir yerde 10-15 gün olmaya birakin.
    NOT: Tuzlu su 4 su bardagi suya 1 çorba kasigi hesap edilerek konur.