Havuçlu Dana Eti

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 6 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Havuçlu Dana Eti Tarifi

    4 KİŞİLİK
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
    PİŞME SÜRESİ: 30 dk

    Malzemeler 600 gr dana kuşbaşı
    3 havuç
    1 soğan
    2 çorba kaşığı un
    1 defneyaprağı
    1 su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon suyu
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    2-3 dal maydanoz
    Tuz

    Yapılışı
    * Havuçları temizleyip ince uzun çubuklar halinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip yaprak yaprak ayırın. Eti unlayıp fazlasını silkeleyin.

    * Yağı tencereye alıp ısıtın. Soğan ve etleri ekleyip soteleyin.

    * Su, limon suyu ve defneyaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Ocağı kısın ve etler hafif yumuşayınca havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ekleyin ve harmanlayın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

    Bu yemeğin 1 porsiyonu 220 kaloridir.