Havuçlu Cezerye Nasıl Yapılır?

'Kadınca' forumunda Sezen tarafından 18 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Sezen

    Sezen Editör


    [​IMG]
    Havuçlu Cezerye Nasıl Yapılır?

    Benim en sevdiğim lezzetlerden bir tanesidir havuçlu cezerye… Hem görüntüsü hem de lezzetini hiçbir şeye değişmem. Kabul ediyorum kilo vermeye çalışan hanımlar için biraz riskli bir tatlı ama gelin kendinize izin verdiğiniz bir gün havuçlu cezerye yaparak midenizi ödüllendirin.

    Havuçlu Cezerye nasıl yapılır diye soranlar için evde denediğim, sonucundan fazlasıyla memnun kaldığım tarifi hemen sizlerle paylaşayım.

    35 adet pötibör bisküvi

    1 bardak şeker

    2 bardak havuç rendesi

    Ceviz, fındık (hatta kuş üzümü)

    Hindistan cevizi

    Havuçlu cezerye nasıl yapılır?

    Şeker ve havuç rendesini suyu çekilene kadar kaynatın. Suyunu çeken havuçların içine un haline getirdiğiniz pötibör bisküvileri ekleyin ve yoğurun.

    Şimdi işin en lezzetli kısmına yani içine ceviz, fındık, üzüm gibi kuruyemişlerin eklenmesine geldik. Benim tercihim her zaman ceviz ve kuş üzümünden yana olmuştur. Tavsiyeme kulak verenler olur mu bilemem ama bir deneyin derim.

    Şimdi hazırladığımız bu havuçlu bisküvili hamura şekil verelim. Ben küçük cevizden az daha canlı toplar yapmayı tercih ediyorum. Bu topları hindistancevizine buluyorum ve bir de kürdan batırarak buzdolabında dinlendiriyorum.