Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 7 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Havuçlu Bulgur Pilavı nasıl yapılır
    Havuçlu Bulgur Pilavı yapılışı

    Havuçlu Bulgur Pilavı Malzemeler

    2 su bardağı bulgur
    3,5 bardak sıcak su
    2 adet soğan
    1 adet kırmızı biber
    1 adet yeşil biber
    1 adet orta boy havuç
    3 adet domates
    1,5 yemek kaşığı salça
    1 yemek kaşığı margarin
    1 adet knor et ya da tavuk suyu(ben tavuk suyu kullandım)
    sıvı yağ


    [​IMG]

    Havuçlu Bulgur Pilavı Hazırlanışı

    Tencerenin içine margarin ve biraz sıvı yağ koyun.Doğranmış soğanı,biberleri ve rendelenmiş havucu ekleyin ve 5 dk kavurun. Önceden yıkanmış bulgurları içine atın bulgurla özleşmesini sağlayın tekrar karıştırın(3_4 dk)küp küp doğranmış domatesleri de atıp bir kez daha karıştırın domatesler malzemeye işleyince knor et suyunu ve 3,5 bardak suyu ekleyin ve pişirin.Piştikten sonra 5_6 dk dinlendirin ve servis yapın.

    Afiyet olsun.


    alıntı