Havuçlu Bonbon

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 5 Ocak 2009 tarihinde açılan konu


  1. Sebze yemenin tatlı yolu...

    [​IMG]



    İçindekiler

    5 adet orta boy havuç

    1 su bardağı şeker

    1 su bardağı su

    250 gram sade bisküvi

    1 su bardağı ceviz

    1 su bardağı hindistan cevizi



    Hazırlanışı

    Havuçlar kazındıktan sonra rendelenir.
    havuç rendesi, şeker ve su ile suyunu çekene kadar pişirilir.
    Bu arada bisküviler ezilip un haline getirilir.
    Pişip soğuyan havuçlar bisküvi ve ceviz kırıkları ile karıştırılıp bir hamur elde edilir.
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlandıktan sonra hindistan cevizine bulanır.
    Buzdolabına 1 saat dinlendirildikten sonra ikram edilebilir.

    Afiyet olsun..
    Not:
    Canınız cezerye istediğinde nefsinizi köreltmek için en iyi çözümlerden birisi.
    Arzu edilirse tarçın da eklenebilir.
    Hindistan cevizi yerine ceviz kırığına da bulanabilir.
    Petibör veya Bebe bisküvisi de kullanılabilir.