Havuçlu Baton Pasta

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 13 Aralık 2009 tarihinde açılan konu


  1. Havuçlu Baton Pasta


    [​IMG]

    Malzeme

    * 1 kg.havuç
    * 1 su b.toz şeker
    * 1 p.petibör bisküvi
    * 1 tatlı k.tarçın
    * 1 su b.ceviz
    * Hindistan cevizi

    Hazırlanışı

    Havuçları rendenin ince yerinden rendeleyin, Üzerine 1 su b. toz şekeri ekleyerek kısık ateşte arada bir karıştırarak soteleyin. suyunu çekene kadar pişirin.

    Diğer tarafta bisküvileri ve cevizleri karıştırma kabında kırın. Bu karışımı sotelenen havuca ekleyin. Biraz tarçın ekledikten sonra tekrar karıştırın.

    Harcı Hindistan cevizi içerisinde rulo yapın. Streç film ile sarın. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.