Havuc Turşusu

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 22 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. HAVUÇ TURŞUSU

    Malzeme:

    2 kg. havuç
    2 adet yeşil domates
    3 adet yeşil sivri biber
    Bir avuç kıyılmış beyaz lahana
    5-6 diş ayıklanmış sarımsak
    15 adet kadar kereviz yaprağı
    Sirke
    Tuz

    Yapılışı:

    Cam kavanoza kabuklarını sıyırıp yıkadığınız havuçları uzunlamasına yerleştirin. Aralarına yeşil domatesleri, biberleri, kıydığınız lahanayı, sarımsakları ve kereviz yapraklarını koyun. Yarısını 1 litreye 3 çorba kaşığı şeklinde hazırladığınız tuzlu su ile, kalan yarısını sirke ile doldurup, kapağını sıkıca kapayın. Bir aya yakın bir süre içerisinde turşunuz hazır olacaktır.