Havuç Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 31 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Havuç Tatlısı Yapımı,
    Havuç Tatlısı Nasıl Yapılır
    Resimli Havuç Tatlısı Tarifi


    [​IMG]
    Havuç Tatlısı

    HAVUÇ TATLISI MALZEMELERİ

    4 havuç,

    3 su bardağı toz şeker,

    1 tatlı kaşığı un,

    1 tatlı kaşığı nişasta,

    1 avuç çekilmiş ceviz içi,

    su.

    HAVUÇ TATLISI YAPILIŞI

    Havuçlar yıkanır, kabukları kazınır. Rendenin iri gözünden rendelenir.

    •Tencereye konur. Şeker ve 1 fincan su ilave edilir.

    •Hafif ısıda yumuşayıncaya kadar pişirilir.

    •Pişince ateşten alınır. Un ve nişasta ilave edilir. Karıştıra karıştıra “macun” kıvamına getirilir.

    •Cevizler ilave edilip, karıştırılır.

    •Sonra ıslatılmış tabağa konur. Elle bastırılarak şekil verilir.

    •Buzdolabında dondurulur.

    •istenilen büyüklükte kesildikten sonra servis yapılır.