Havuç tatlısı nasıl yapılır?..Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 22 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Havuç tatlısı nasıl yapılır?..Resimli
    havuç tatlısı ve yapılışı
    Gerekli Malzeme:


    * 1 paket Sade Ülker Pötibör Bisküvi
    * 3 adet orta boy havuç
    * 5 çorba kaşığı toz şeker
    * Yarım bardak su
    * 2-3 çorba kaşığı susam
    Havuç tatlısı

    [​IMG]

    Yapılışı:

    - Havuçları yıkayıp kurulayın ve rendenin ince tarafıyla rendeleyip ufak bir tencereye alın. Üzerine 5 çorba kaşığı toz şeker ekleyip pişirmeye başlayın. Arada bir karıştırın. Havuçlar suyunu salıp çektikten sonra yarım bardak su ilave edip reçel kıvamını alana kadar pişirmeye devam edin.
    - Bisküvileri ufalayarak toz haline getirin. Pişen havuç soğuduktan sonra el mikseri ile ezerek püre haline getirin. Havuç püresini bisküvi tozuyla karıştırın.
    - Mutfak tezgâhı üzerine şeffaf koruyucu folyo yayıp üzerine susam serpin. Havuçlu karışımı üzerine boşaltıp folyoya sararak salam şekline getirin ve susamın dış kısmına kaplanmasını sağlayın. Bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletin. Dilimler halinde kahvenin veya çayın yanında servis yapabilirsiniz.
    ÖNERİ: Karışımı minik toplar halinde şekillendirip susama buladıktan sonra bayramlarda lokum veya çikolata gibi sunabilirsiniz.