Havuç Püreli Zeytinyağlı Enginar Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda MeriH tarafından 5 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Havuç Püreli Zeytinyağlı Enginar Tarifi Resimli
    Havuç Püreli Zeytinyağlı Enginar Tarifi


    Havuç Püreli Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri:
    4 adet konserve enginar
    2 adet orta boy havuç
    4 su bardağı ılık tavuk suyu
    4 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 demet dereotu
    6 çay kaşığı dolusu un
    4 çay kaşığı tozşeker
    1 adet limonun suyu
    1 çay kaşığı tuz

    [​IMG]


    Havuç Püreli Zeytinyağlı Enginarın Yapılışı: Havuçları soyup ince halkalar halinde doğradıktan sonra orta boy bir tencereye koyun. Diğer taraftan, sosu hazırlamak için, sıvıyağ ve unu derin bir kaseye aktarıp tozşeker ve limon suyunu ekleyin. Karışımı çatal yardımıyla çırpmaya devam ederken tuzu serpip ılık haldeki tavuk suyunu ilave edin. Malzemeleri iyice çırparak pürüzsüz bir kıvama getirin.
    Hazırladığınız bu sosu havuçların üzerine gezdirip tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtarak havuçlar yumuşayıncaya kadar, en az 20 dakika pişirin.
    Konserve enginarları süzüp tencereye koyun ve havuçlarla birlikte 5 dakika pişirin (enginarlar konserve olduğu için fazla pişirmeye gerek yoktur). Tencereyi ocaktan alıp enginar ve havucun soğumasını bekleyin. Havuçları tencereden alıp mutfak robotunda püre haline getirin. Enginarları, çanak kısımları yukarıya bakacak şekilde servis tabağına dizin. Havuç püresini kaşık yardımıyla enginar çanaklarının içine doldurun. Tenceredeki sosu enginarların üzerine gezdirip incecik kıyılmış dereotuyla süsledikten sonra soğuk olarak servise sunun.



    alıntı