Havuç Kremalı Biber Dolması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 29 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Havuç Kremalı Biber Dolması Tarifi
    Havuç Kremalı Biber Dolması yapılışı
    Havuç Kremalı Biber Dolması nasıl yapılır


    Havuç Kremalı Biber Dolması

    [​IMG]

    Malzemeler :

    8 Adet Sarı Dolmalık Biber
    500 Gr Havuç
    1 Kaşık Süt
    1 Demet Maydanoz
    2 Kaşık Tereyağı
    1 Kase Yoğurt

    Hazırlanış :

    Dolmalık sarı biberlerin üstlerini kapak şeklinde kesin. Tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Havuçları temizleyip tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Dolmaların içini dikkatlice çıkarın. Havucu sütle birlikte ezerek püre haline getirin. Tereyağı,bezelye, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız havuç kremasıyla biberlerin içini doldurun ve kapaklarını kapatın. Yağlanmış tepsiye dizip, üzerini alüminyum kağıtla kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Biberler pişince fırından alıp,yoğurt gezdirerek, sıcak olarak servis yapın.