Havuç Kavurması

'Damak Keyfi' forumunda eftelya tarafından 12 Şubat 2010 tarihinde açılan konu


  1. Havuç Kavurması Tarifi
    [​IMG]
    Malzemeleri

    3 Adet orta büyüklükte havuç
    1 Adet orta boy kuru soğan
    2 Yemek kaşığı zeytinyağı
    Yarım demet maydanoz
    4-5 Dal dereotu
    Damak zevkine göre tuz, pul biber

    Yapılışı

    Havuçların kabuklarını soyup bol suda haşlayın.
    Hafif ılındıktan sonra suyunu süzüp rendeleyin.
    Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
    Rendelenmiş havuç, tuz ve baharatları soğana ekleyip kavurmaya devam edin.
    Maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp tavaya ilave edin.
    Bir kez karıştırdıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
    Servis tabağına alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
    Afiyet olsun
     



  2. Cevap: Havuç Kavurması

    çok güzel yha
     



  3. Cevap: Havuç Kavurması

    Değişikmiş denemekte fayda var. Teşekkürler paylaştığın için