Havuç Kaplı Balık

'Damak Keyfi' forumunda MisLinA tarafından 16 Kasım 2009 tarihinde açılan konu



  1. Havuç Kaplı Balık tarifi


    Malzemeler:

    Balık İçin :
    * 4 balık filetosu (herhangi bir beyaz etli balık olabilir)
    * Yarım limonun suyu
    * 1 küçük havuç
    * 4 dal maydanoz
    * 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
    * 1 yumurta
    * Tuz
    * Karabiber
    * Bir miktar yağ

    Salata İçin :
    * 1 marul
    * 1 soğan
    * 2 çorba kaşığı sirke
    * Tuz
    * 3 çorba kaşığı zeytinyağı

    Hazırlanması:
    * Balığı ayıklayıp yıkayın. Üzerine limon suyu dökün.
    * Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
    * Havucu ayıklayıp yıkayın. İri iri rendeleyin.
    * Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın.
    * Yumurtayı çırpın. Bir kasede yumurta, peynir, havuç ve maydanozu karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
    * Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın. Balık filetolarını kabın içine yerleştirip havuçlu karışımı üzerine dökün. Fırına verip orta bölmede 20 dakika kadar pişirin.
    * Marulu ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın.
    * Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
    * Sıvıyağ, sirke ve tuzu karıştırın. Marulu soğan ve sirkeli sosla harmanlayıp bir kaseye alın.
    * Balığı salata eşliğinde servis yapın.

    afiyet olsun​