Havuç Kalyesi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 4 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Havuç kalye nasıl yapılır
    havuç kalyesi yapılışı
    resimli havuç kalye tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 tutam ceviz içi
    Kara biber
    3 çorba kaşığı öğütülmüş ceviz
    1.5 kahve kaşığı tarçın
    1 küçük salkım üzüm
    2 kahve kaşığı dövülmüş kişniş
    3 çorba kaşığı nar ekşisi
    2 adet kuru soğan
    250 gr. koyun kıyması
    Tuz
    Tuz nane, Kuru nane, Gülsuyu
    4 çorba kaşığı nebâtî yağ
    Zencefil
    1 demet havuç
    Damla sakızı
    500 gr. koyun budu et

    Yapılışı

    Küçük kuşbaşı kesilmiş eti yağda çevirin. Çok az su ve 2 bütün kuru soğanı ekleyin. Pişmeye bırakın. Bu arada, üzümü soyup çekirdeklerini giderin. Nar ekşisi ile birlikte mikserden geçirin.

    Kıymaya 1 kahve kaşığı öğütülmüş kişniş, ½ kahve kaşığı tarçın, kara biber, biraz sakız ve zencefil ekleyip fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Etlerin pişmesine yakın soğanları tencereden çıkarın. Halka doğranmış havuçları, köfteleri ve mikserden geçirilmiş nar ekşisi ile üzüm suyunu katın. Birer kahve kaşığı öğütülmüş kişniş, tarçın, kara biber, sakız, zencefil ve taze naneyi ilâve edin. Tencereyi pişmeye bırakın.

    Piştikten sonra, ateşi söndürüp üstüne ceviz içi, dövülmüş ceviz, kuru nane ve son olarak, gülsuyu serpin ve dinlenmeye bırakın.