Hatay Çöreği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 18 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Hatay Çöreği Tarifi
    Hatay Çöreği Tarifi
    Hatay Çöreği nasıl yapılır
    Hatay Çöreği yapılışı

    Hatay Çöreği Tarifi Resimli

    [​IMG]

    MALZEMELER
    2bardak sıvıyağ,
    2bardak şeker,
    ½ bardak süt,
    1tatlı kaşığı,
    tarçın,
    1tatlı kaşığı mahlep,
    3paket vanilya,
    1paket kabartma tozu,
    3bardak un,

    Hatay Çöreği Tarifi

    Yağ, süt ve şekeri mikserde çırpın. Şeker eridiğinde tarçını ve mahlebi serpin, vanilyayı karıştırın. Unu kabartma tozuyla karıştırın onu da malzemeye yavaş yavaş ekleyin. Poğaça hamuru kıvamında olmalı, gerekirse biraz daha un kullanabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru 20dk dinlendirin ve iri parçalar koparıp elinizle yassı bir şekil verin. Bir yüzünü susama bandırın, yağlanmış tepsiye dizin. 180derecede rengi kızarana kadar pişirin.