Hastalıklardan Korunmak İçin Şifalı Yiyecekler

'Şifalı Bitkiler' forumunda eftelya tarafından 2 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu



  1. Hastalıklardan Korunmak İçin Şifalı Besinler,

    [​IMG]

    Sağlığımıza Faydalı Yiyecekler

    Belli başlı hastalıklara iyi gelebilecek reçete gibi yiyecekler aşağıda verilmiştir.Bu yiyeceklerden tüketerek uzun ve sağlıklı bir hayat sürebiliriz.

    Halsizlik bitkinlik: Ispanak, badem, kaju, kinoa, mercimek, barbunya, saldalye, kuzu eti, sığır eti.

    Uykusuzluk: Üzüm, portakal, kuru erik, incir, ıspanak, atlı patates, badem, yer fıstığı, kabak çekirdeği, tam buğday, mercimek, barbunya, mezgit, istiridye, tavuk, maydanoz, zencefil, hindistan cevizi yağı.

    Sindirim sorunları: Üzüm, muz, kuş üzümü, greyfurt, tere, enginar, brüksel lahanası, havuç, badem, tam buğday, esmer pirinç, nohut, sarımsak, rezene, zencefil, arnavut biberi, elma sirkesi.

    Varisli damarlar: Limon, ceviz, yeşil çay, rezene, karahindiba.

    Eklem rahatsızlıkları: Elma, ananas, kiraz, susam-susam yağı, keten tohumu, mercimek, somon, ringa balığı, istiridye, maydanoz, zencefil, zerdeçal, rezene, Arnavuz biberi, papatya, zeytinyağı, elma sirkesi.

    Hafıza koruma-geliştirme: İncir, biber, karaklahana, ıspanak, lahana, tere, ceviz, ay çekirdeği, kabak çekirdeği, tam buğday, somon, krides, ringa balığı, istiridye, yumurta, maydanoz, zerdeçal, arnavut biberi, ginseng, zeytinyağı.

    Göz hastalıkları: Kayısı, yaban mersini, nar, kiraz, kırmızı pancar, biber, karalahana, bal kabağı, pazı, havuç, susam, arpa, kuzu eti, yumurta.

    Osteoporoz – kemik erimesi: Salatalık, brokoli, ıspanak, kabak çekirdeği, keten tohumu, ringa balığı, mezgit, istiridye, süt, maydanoz.

    Kalp hastalıkları: Üzüm, kızılcık, kvun, greyfurt, nar, biber, soğan, brokoli, lahana, mantar, kuşkonmaz, pazı, badem, kaju, yer fıstığı, keten tohumu, yulaf, arpa, sardalye, soya fasulyesi, yeşil çay, sarımsak, rezene, hindistan cevizi yağı.


    Ciltte kırışıklıklardan korunmak için: Üzüm, avakado, soğan, turp, badem, kaju, ceviz, susam, tavuk, yeşil çay.

    Mat saçlar: Kuru erik, ıspanak, tere, pazı, badem, karides, sığır eti.