Haşlama Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 7 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Haşlama Pilav Tarifi

    Haşlama Pilav malzemeleri

    -2 Su bardağı pilavlık pirinç
    -2 Yemek kaşığı sıvıyağ
    -1 Tatlı kaşığı tuz
    -2 Su bardağı su

    Haşlama Pilav yapımı

    Pirincimizi sıcak tuzlu suda 1 saat bekletiyoruz.Daha sonra yıkıyoruz.Pilavı pişireceğimiz tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup,1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırıyoruz.2 bardak su ekleyip kaynamasını bekliyoruz.Kaynayınca pirinçleri ilave edip,önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra tencere kapağı ile tencere arasına kağıt havlu koyup pilavı demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun...

    haşlama pilav.