Haşhaşlı Lokum Tarifi-Haşhaşlı Lokum Yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda Büsra tarafından 3 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Haşhaşlı Lokum Yapılışı


    Malzeme:
    5 su b.un
    Yarım p. yaş maya
    1 çorba k.toz şeker
    1 tatlı k.tuz
    1 su b.süt
    1 su b.sıvıyağ
    1 kase haşhaş
    1 yumurta
    1 kase ceviz

    Hazırlanışı:
    Karıştırma kabına unu alın. Ortasını havuz gibi açıp yaşmayayı ekleyin. Havuza sütü sıvıyağı ve yumurtayı ekleyin. Havuzun sadece ortasını karıştırarak mayayı eritin. Unun üzerine tuzu ve tozşekeri serpin.Unu da yavaş yavaş ortaya çekerek yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın.

    Haşhaşın üzerine sıvıyağı dökerek kıvamını açın. Hazırlanan hamuru olabildiğince ince açıp hazırladığınız haşhaşlı harcı her yerine serip rulo yapın. Ruloyu iyice inceltin. Daha sonra gülböreği sarar gibi sarıp kopartın. Böylece hazırladığınız hamur parçalarını tepsiye doldurun.Üzerine bolca parçalanmış ceviz serpip elinizle üzerlerini bastırarak hamuru bir kez daha inceltin.

    Dinlenen ve mayalanan hamuru 180 derecede pişmeye bırakın. Üzeri kızaran hamurumuzun ilk sıcaklığı çıkan lokumlarımızı parçalara bölerek ılık ikram edin.