Haşhaşlı Kepekli Pizza Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 18 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Haşhaşlı kepekli pizza tarifi
    Haşhaşlı kepekli pizza nasıl yapılır
    Haşhaşlı kepekli pizza malzemeleri

    Malzemeler

    Hamuru için:
    İki buçuk su bardağı kepekli un
    1 su bardağı normal un
    Yarım çay bardağı ılık su
    Yarım yaş maya
    1 çorba kaşığı tozşeker
    1 çay bardağı süt 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz

    Harcı için:
    1 çorba kaşığı tereyağı
    6 adet mantar
    750 gram ıspanak
    300 gram beyaz peynir
    Yarım su bardağı domates püresi
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 çorba kaşığı haşhaş
    Tuz, karabiber
    [​IMG]
    Yapılışı

    YAŞ MAYAYI ılık su ile karıştırın. 10 dakika dinlendirip geniş bir kaba alın. Üzerine diğer hamur malzemelerini ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatarak 45 dakika mayalanması için bekletin. Hamur kabarınca yeniden yoğurun ve unlanmış düz bir zeminde elinizle açın. Hamuru yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Bir çatal ile üzerine delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişmeye bırakın. Pizzanın harcını hazırlamak için, tereyağını eritip doğranmış mantarları soteleyin. Fırındaki hamuru alıp üzerine ince kıyılmış ıspanakları serpin. Üzerine beyaz peyniri ufalayın. Mantarları ilave edin. Domates püresini zeytinyağı ile karıştırıp hamurun üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Haşhaşı, tuz ve karabiberi serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.