Haşhaşlı Çemenli Açma Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 18 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Haşhaşlı Çemenli Açma Tarifi
    Haşhaşlı Çemenli Açma Tarifi
    Haşhaşlı Çemenli Açma yapılışı
    Haşhaşlı Çemenli Açma nasıl yapılır

    Haşhaşlı Çemenli Açma Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeler

    6 su b.un

    2 çorba k.tereyağı

    yarım çay b.sıvıyağ

    1 yumurta

    1 su b.süt

    1.5 çorba k.kuru maya

    2 çorba k.toz şeker

    1 çorba k.tuz

    aldığı kadar un

    3 çorba k.haşhaş

    sıvıyağ

    2 çorba k.çemen

    sıvıyağ

    Hazırlanışı

    Karıştırma kabına 5 su b. unu alın. Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın. Ortasını açın. Havuza sıvıyağ, ılık süt, erimiş tereyağı ve yumurtanın akını ekleyerek karıştırın. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. Hamuru bir süre beklettikten sonra 2 bezeye ayırın. Birinci bezeyi de 7 bezeye ayırın. Tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini haşhaş ile sıvayarak rulo yapın. Açma şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Ayrılan diğer bezeyi açabildiğniz kadar açın. Çemen ile sıvayarak rulo yapın. Yağlanmış tepsiye alarak hepsinin üzerine yumurta sarısı sürün.190 dercede pişirin.